Over Ons

Innovatie Aandrijven, Duurzaamheid Waarborgen: Toegewijd aan het Aanbieden van Baanbrekende Oplossingen voor Milieu- en Industriële Uitdagingen

“Onze missie is het ontwikkelen van innovatieve en duurzame oplossingen voor milieu- en industriële problemen”

Onze Wereld

Met het doel om de wereld een betere en gezondere plek te maken, en gecombineerd met een sterke wetenschappelijke achtergrond, is Avecom een ware leider in haar vakgebied. Ons team is gespecialiseerd in biodegradatie, biosynthese en het ontwerpen van microbiële consortia voor duurzame en kostenefficiënte oplossingen in milieusanering en biomassa fermentatie. We werken samen met industriële partners voor onderzoek & ontwikkeling en schaalvergroting van innovatieve microbiële processen die resulteren in nieuwe bio-gebaseerde producten en toepassingen.

Een Dringende Behoefte aan Duurzame Praktijken

Professor Willy Verstraete is een hoog gerespecteerde expert op het gebied van milieubiotechnologie en engineering van de Universiteit van Gent in België. 

Sinds 2014 staat Professor Verstraete consequent gerangschikt als een van de meest geciteerde onderzoekers in zijn vakgebied. Dit komt doordat verschillende van zijn papers behoren tot de top 1% meest geciteerde papers binnen zijn expertisegebied. Als je kijkt naar de totaliteit van zijn wetenschappelijke werk, zul je zien dat zijn h-index een indrukwekkende 137 is en het totaal van zijn geciteerde papers meer dan 76.000 is.

Professor Verstraete heeft een sleutelrol gespeeld bij de oprichting van Avecom en de vormgeving van wat het vandaag de dag is. Hoewel hij sindsdien is vertrokken bij het bedrijf, is zijn invloed nog steeds zichtbaar in de innovatieve en effectieve oplossingen van Avecom op het gebied van toegepaste microbiële ecologie.

Onze Diensten

Avecom, gevestigd in België, is een expert in MicrobiëelManagement en een toonaangevende leverancier van innovatieve en duurzame oplossingen voor milieuproblemen en industriële uitdagingen, met een focus op afvalwaterbehandeling, verteringsprocessen en bodemsanering. Ons gespecialiseerd team van milieutechnici, industriële ingenieurs en laboratoriumtechnici werkt aan het sturen en optimaliseren van microbiële processen volgens de behoeften van onze klanten.

Onze volledig uitgeruste laboratoria en productiefaciliteit stellen ons in staat om een reeks diensten aan te bieden, waaronder laboratorium- en pilot-schaal haalbaarheidstests, R&D van kleinschalige labotesten tot bewezen pilot-schaal toepasbaarheid, en kleinschalige contractproductie. We zijn trots op onze ultramoderne laboratoria en meerdere pilot-faciliteiten,

waardoor we onze innovaties naadloos kunnen overbrengen van het laboratorium naar commerciële projecten op grote schaal.

Als een betrouwbare partner met uitgebreide ervaring heeft Avecom met succes talloze baanbrekende en duurzame producten en processen op de markt gebracht. Binnen ons diverse portfolio presenteren we met trots een reeks gepatenteerde producten die niet alleen milieusanering omvatten, maar ook het gebied van biomassafermentatie. Deze innovatieve oplossingen hebben hun effectiviteit bewezen in het verbeteren van de prestaties van afvalwaterzuiveringsinstallaties, vergisters, in-situ CVOC-degradatie in bodems en andere gerelateerde toepassingen. Door onze expertise in microbiële fermentatie te benutten, kunnen we unieke en op maat gemaakte oplossingen bieden die bijdragen aan zowel circulariteit als industriële efficiëntie.

Lees meer over onze diensten

Ervaren innovator in zowel sanering als fermentatie.

Award

Award

Award

Ons Management Team

Maak kennis met ons uitvoerend management: ervaren leiders die gepassioneerd zijn over het stimuleren van onze missie om duurzame, innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor milieu- en industriële uitdagingen. Hun strategische begeleiding stuwt ons naar een duurzame toekomst.

Ir. Kim Windey

Operations Director

Ir. Stijn Boeren

Director

* als vaste vertegenwoordiger Oxidaan bv