Biogebaseerde oplossingen voor plasticvervuiling

Biogebaseerde en biodegradeerbare polymeren vormen de sleutel tot het bestrijden van de single-use plasticvervuiling, doordat ze de plastic afvalberg verminderen en een duurzaam alternatief bieden voor traditionele plastics.

biobased oplossingen voor plasticvervuiling

Plasticvervuiling en de verwijdering van single-use plastic verpakkingen zijn kritieke duurzaamheidskwesties. Momenteel produceren we jaarlijks ruwweg 300 miljoen ton plastic afval, wat overeenkomt met het gewicht van de hele menselijke bevolking. Sinds het begin van de jaren vijftig is er naar schatting meer dan 8 miljard ton plastic geproduceerd, waarvan ongeveer 60% op stortplaatsen of in de natuur terechtkomt. Plastic afval kan eeuwenlang in het milieu achterblijven, hetzij in rivieren, oceanen of op het land, en zo aanzienlijke milieuschade veroorzaken.

Don't be trashy, stap over op biopolymeren! Neem contact op met Avecom om deel te nemen aan de strijd tegen de single-use plasticvervuiling.

Revolutie tegen Plastic Vervuiling

Avecom speelt een cruciale rol in de creatie van de volgende generatie polymeren, nuttig in de kunststof- en chemische industrieën. Met behulp van onze unieke fermentatieplatforms zetten we afval en laagwaardige nevenproducten om in biologisch afbreekbare en biogebaseerde alternatieven, een grote stap voorwaarts in de vorming van een economisch levensvatbare bio-economie.

Onze innovatieve oplossing om plasticvervuiling te bestrijden is de productie van biogebaseerde polymeren zoals Poly(3-hydroxybutyraat-co-3-hydroxyvaleraat) (PHBV). PHBV, geproduceerd met behulp van niet-genetisch gemodificeerde bacteriën in ons eigen fermentatieproces, is een uitstekend, milieuvriendelijk alternatief voor niet-biologisch afbreekbare synthetische polymerenOns PHBV heeft al zijn effectiviteit bewezen in praktische toepassingen, zoals voedselverpakking.

Onderzoeksprojecten

YPACK: Omzetting van kaaswei in PHBV voor toepassing in voedselverpakkingen.

ECOPLASTIC: Omzetting van gemengd plastic afval in hoogwaardige biopolymeren die voortdurend kunnen worden gerecycleerd.