De moderne voedselproductie staat voor tal van uitdagingen, waaronder de noodzaak om aan de groeiende vraag naar voedsel te voldoen en tegelijkertijd de gevolgen voor het milieu tot een minimum te beperken. Traditionele voedselproductiemethoden berusten vaak op een lineair economisch model dat grondstoffen onttrekt, voedsel produceert en het milieu schaadt, wat op de lange termijn niet duurzaam is.
Aangezien de vraag naar duurzame en milieuvriendelijke voedselproductiemethoden echter toeneemt, heeft Avecom gepatenteerde biomassafermentatieplatforms ontwikkeld om een innovatieve en duurzame voedseloplossing te bieden. Onze slimme combinatie van microbiële fermentatie en principes van de circulaire economie stelt ons in staat om hoogwaardige eiwitrijke ingrediënten te creëren, die bijdragen aan een meer circulaire en duurzame bio-economie.
Power To Protein is Avecoms biomassa fermentatie platform om kooldioxide (CO2) om te zetten in eiwitrijke ingrediënten voor menselijke consumptie. Het proces maakt gebruik van groene waterstof als energiebron.
Microbieel eiwit of Single Cell Protein (SCP) is een uitzonderlijke eiwitbron die zowel duurzaam als efficiënt te produceren is. Dit maakt het een uitstekend ingrediënt voor menselijke voedingstoepassingen, waarmee wordt voldaan aan de groeiende vraag naar voedzame en duurzame voedselopties.
Avecom’s Power To Protein platform ontving het Solar Impulse Efficient Solution Label in mei 2021.