Van Nevenstromen naar Markt

Een duurzame manier om hoogwaardige ingrediënten te produceren uit laagwaardige zijstromen. De landbouw- en de voedingsindustrie genereren aanzienlijke hoeveelheden bijproducten en reststromen die vaak verloren gaan. Bij Avecom zetten we deze uitdaging om in een kans om van deze verloren stromen biobased en kosteneffectieve producten te maken.

De waarde van Microbiële Biomassa Fermentatie

De landbouw- en de voedingsindustrie genereren aanzienlijke hoeveelheden bijproducten en reststromen die vaak verloren gaan. Bij Avecom zetten we deze uitdaging om in een kans om van deze verloren stromen biobased en kosteneffectieve producten te maken.

Ons proces maakt gebruik van 100% natuurlijke micro-organismen om industriële nevenstromen om te zetten in verschillende ingrediënten. Onze producten zijn buitengewoon duurzaam en vereisen minder gebruik van nieuwe materialen, minder exploitatie van land en minder watergebruik. Avecom heeft flexibele fermentatieplatforms ontworpen om efficiënt hoogwaardige ingrediënten te produceren, variërend van eencellige eiwitten voor diervoeder- en voedseltoepassingen, over biopolymeren om bioplastics te produceren tot organische meststoffen. Of u nu geïnteresseerd bent in het verkennen of opschalen van deze mogelijkheden of hulp nodig heeft bij de ontwikkeling van een specifiek biobased ingrediënt, Avecom is er om u te helpen!

Een Milieuvriendelijke Manier om Biogebaseerde Ingrediënten te Produceren. 

De kringloop sluiten in voedings- en voedertoepassingen

Biogebaseerde en biologisch afbreekbare polymeren

Kan in de landbouw worden gebruikt als organische meststof.

Micro-Organismen voor Oplossingsontwikkeling

We onderzoeken, ontwikkelen en schalen innovatieve productieprocessen op uit verschillende zijstromen en gassen:

Wij maken PROMIC, microbiële eiwitten voor diervoeders. Heeft u een nevenstroom, maar heeft u er niets aan? Dit kunnen we samen met u onderzoeken, ontwikkelen en opschalen. Onze labs en kleinschalige productiefaciliteiten zijn in het bezit van het Feed Chain Alliance certificaat

We zijn een erkende innovator met ons POWER TO PROTEIN gasfermentatieplatform voor de duurzame productie van eiwitrijke ingrediënten van voedingskwaliteit, als antwoord op wereldwijde uitdagingen en de meer bewuste consument

  • We ontwikkelen samen biogebaseerde en biologisch afbreekbare alternatieven voor polymeren
  • We ondersteunen de landbouw met een reeks organische meststoffen met langzame afgifte
  • We werken samen met universiteiten en industriële bedrijven om innovatieve producten en processen te ontwikkelen, laboratoriumtests en ondersteuning te bieden voor opschaling.

Verschillende Toepassingen voor Biomassa Fermentatie

Resources

Biopolymeren

Meststoffen

Voeding

Diervoeder

Power to Protein!

De voedingsindustrie heeft een enorme ecologische voetafdruk. Meerdere studies tonen aan dat investeren in duurzame voedseloplossingen een van de meest impactvolle acties kan zijn om klimaatproblemen op te lossen. Met PROMIC en POWER TO PROTEIN creëerde Avecom de antwoorden op dit probleem om deel uit te maken van de oplossing! Hoe het werkt? Bekijk ons webinar, download onze two pager en ontdek het zelf.