Onschadelijke Bacteriën om uw Vissen in Topvorm te Houden

Stop ammoniak en nitriet!

Giftige afvalstoffen in het leefgebied van uw vissen kunnen snel leiden tot een ernstige bedreiging. De voornaamste boosdoeners, ammoniak en nitriet, kunnen zelfs in kleine hoeveelheden dodelijk zijn voor vissen. Maar maak u geen zorgen, Bactocool® is hier om te helpen.

Neem nu contact met ons op om Bactocool® te proberen. Het is vakkundig samengesteld om deze gevaarlijke stoffen snel en efficiënt om te zetten in onschadelijk nitraat.

Ons Bactocool® assortiment omvat specifieke formuleringen voor zowel aquaria als vijvers, wat optimale resultaten garandeert voor uw specifieke wateromgeving. De flesjes van 100 mL zijn perfect ontworpen voor aquaria, terwijl onze grotere verpakkingen van 500 mL en 1000 mL specifiek bestemd zijn voor het gezond houden van vijvers.

Geïnteresseerd in meer informatie over hoe Bactocool® uw aquarium of vijver ten goede kan komen? U vindt gedetailleerde informatie over elke versie hieronder. Maak van Bactocool® uw keuze voor een evenwichtig, schoner en veiliger water-ecosysteem.

Bactocool Aquarium

Een nieuw aquarium opstarten met Bactocool®

Typisch duurt het bij een nieuw aquarium tussen de 30 tot 45 dagen om schadelijke stoffen zoals ammoniak en nitriet op natuurlijke wijze om te zetten in onschadelijk nitraat, een periode waarin potentieel giftige niveaus kunnen ontstaan.

Maar met Bactocool® kan een biologisch evenwicht al binnen enkele dagen worden bereikt. Deze snelle start stelt u in staat om uw vissen onmiddellijk in het aquarium te introduceren, zonder de gebruikelijke wachttijd.

Een bestaand aquarium onderhouden met Bactocool®

Bepaalde activiteiten zoals het schoonmaken van uw filter, het toedienen van medicatie of het introduceren van extra vissen kunnen het noodzakelijke biologische evenwicht in uw aquarium verstoren. Deze verstoring kan leiden tot een plotselinge piek in dodelijke ammoniak- en nitrietniveaus. Echter, met Bactocool® kunt u eenvoudig het evenwicht herstellen en onverwachte sterfte voorkomen. Bactocool® zorgt voor een consistente, gezonde omgeving voor uw vissen.

De toepassing: Voor de beste resultaten met Bactocool®

  • Schud de fles goed voor gebruik.
  • Eén flesje van 100 mL is ontworpen om aquaria tot 250 liter te behandelen. Voor diegenen met een filtersysteem, voeg Bactocool® direct toe ter hoogte van het filter.
  • Bij gebruik van een hogere dosis kan het water tijdelijk troebel worden – dit is normaal en zal binnen een paar dagen opklaren.

Bactocool® bewaren

Bactocool®, gevuld met levende bacteriën, dient voor de beste houdbaarheid in de koelkast bewaard te worden bij 4°C.

Hoewel het product na de houdbaarheidsdatum nog veilig te gebruiken is, houd er rekening mee dat de effectiviteit na verloop van tijd kan afnemen.

Bactocool Vijver

Een nieuwe vijver opstarten met Bactocool®

Bij het starten van een nieuwe vijver is het cruciaal om een gezonde omgeving voor de vissen te creëren. Dit houdt in dat er een divers scala aan nuttige bacteriën geïntroduceerd moet worden, met name nitrificerende bacteriën. Echter, deze essentiële bacteriën zijn doorgaans afwezig in het begin. Om dit probleem aan te pakken, kan Bactocool® worden gebruikt om ervoor te zorgen dat er vanaf het begin een aanzienlijke hoeveelheid van deze bacteriën aanwezig is.

Een bestaande vijver onderhouden met Bactocool®

Om uw vijver voor te bereiden na de winter, voegt u Bactocool® toe aan uw filter in het voorjaar (beginnend in maart). Dit introduceert levende nitrificerende bacteriën voor een snel herstel van het biologisch evenwicht. Gebruik Bactocool® na schoonmaak of medische behandeling om de effectiviteit van het filter te behouden en plotselinge sterfte te voorkomen.

Extra vissen beheren in een bestaande vijver met Bactocool®

Het toevoegen van meer vissen aan uw vijver verhoogt van nature de productie van afval, wat een efficiënt filtersysteem vereist dat de toevloed aankan. Als de bestaande vijverbacteriën dit extra afval niet tijdig omzetten in onschadelijke bijproducten, kan dit leiden tot onevenwichten in de ammoniak- of nitrietniveaus, wat tot problemen kan leiden.  

Om plotselinge vissterfte te voorkomen en de prestaties van uw filter te verbeteren, wordt het gebruik van Bactocool® aanbevolen. Dit zorgt voor een veilige en evenwichtige omgeving voor uw waterbewoners. 

De toepassing: Voor de beste resultaten met Bactocool®

Schud de fles Bactocool® goed voor gebruik. Voor optimale resultaten wordt het aangeraden om Bactocool® direct aan het filter toe te voegen, indien beschikbaar.

Voor optimale resultaten is een aanbevolen dosering als volgt:

  • Een nieuwe vijver starten of extra vissen toevoegen: 500 ml Bactocool® voor elke 5000 liter vijverwater
  • Onderhoudsdosering: 500 ml voor 25.000 liter vijverwater

Houd er rekening mee dat Bactocool® levende bacteriën bevat, dus het is cruciaal om de UV-lamp een periode van 7 dagen uit te schakelen. Dit stelt de bacteriën in staat om een veilige hechting aan het filter te krijgen, waardoor ze niet langer vatbaar zijn voor schade door ultraviolette stralen.

Bactocool® bewaren

Om de optimale prestaties van Bactocool® te garanderen, wordt aanbevolen het product te bewaren in een gekoelde omgeving bij 4°C. Zelfs na het verstrijken van de houdbaarheidsdatum blijft het product veilig voor gebruik, hoewel de effectiviteit ervan enigszins verminderd kan zijn.

Zorg voor het welzijn van uw vissen!
Neem nu contact met ons op om Bactocool® te proberen.

Wetenschappelijke Publicaties/Brochures

Dedicated Bactocool website

Onze Micronutriënt Producten worden gedistribueerd door Brenntag 

Award

Award

Award

Award

Award